Vissza
Blog

Karácsonyi praktikus tippek a FOXPOST-tól


Annak érdekében, hogy mindenki időben megkapja a karácsonyi csomagját, néhány fontos dologra hívjuk fel most a figyelmedet. Ezzel tesszük a csomagvárást és a csomagátvételt mindenki számára a legkényelmesebbé.

Nyomonkövetés  

Csomagodat az értesítő e-mailben kapott csomagszám segítségével tudod nyomon követni, amelyet ide kattintva írj be, hogy lásd az érkezés várható idejét.  

A csomagodakkor van már az automatában, amikor a nyitókódot tartalmazó e-mail és SMS vagy Viber értesítést megkaptad.   

Megnézem, merre jár a csomagom!

 

Átirányítás  

Túlterhelt időszakokban, ha egy automata nagyon népszerű, akkor előfordulhat, hogy több csomag megy egy nap oda, mint amennyi rekesze van. De nem akarjuk, hogy várnod kelljen a csomagodra, hanem átirányíthatjuk.  

Az átirányítással egy célunk van: hogy biztosítsuk a karácsony előtti kiszállítást, és hogy Te mielőbb átvehesd, amit rendeltél, anélkül, hogy futárra várnál.  

Javasoljuk, hogy ne kérd a csomag eredeti célautomatába történő visszairányítását. A csomag így tud hozzád a leggyorsabban megérkezni. 

  

Hadd kapja meg csomagját mindenki hamar!

Futáraink naponta többször töltik-ürítik automatáinkat, túlterhelt időszakokban mégis előfordulhat, hogy nem jut hely egy újabb küldeménynek.  
Kérünk, segíts! Vedd át csomagod minél hamarabb, hogy be tudjuk tölteni mások csomagjait, így nemcsak Te, hanem ők is a lehető leggyorsabban kézhez kapják a várva várt küldeményt.  
 

Csomagfeladás és -átvétel során is használd a telítetlen automatákat!  

Tájékozódj az automatáink aktuális telítettségi állapotáról a www.foxpost.hu/csomagautomatak oldalon. Tudtad, hogy csomagautomata-kereső térképünkön a három különböző színjelölésnek – zöld, narancssárga, piros – jelentősége van és érdemes figyelembe venned mind feladáskor, mind pedig webshopos rendelés esetén is?  

Amikor automatát választasz, gondolj az utad során elérhető csomagautomatáinkra is, hiszen lehet, hogy a napodba illeszkedően egy kevésbé telített automatát találsz, ahol gyorsabban átveheted csomagodat.  

A térképen zöld színű az automata, ha nem telített, a csomagfeladás zavartalan, kiszállítási késedelem nem várható.  

A narancssárga szín azt jelenti, hogy az automata közepesen telített, csomagfeladásnál esetenként előfordulhat, hogy nincs szabad fiók, a kiszállításban átlagosan 1-2 napos késés lehetséges. Ilyenkor válassz inkább egy olyan csomagautomatát, ami nem telített.  

Piros színnel jelöljük azt az automatát, amely nagyon telített, csomagfeladásnál előfordulhat szabad rekesz hiánya, kiszállításban 2-3 napos késés várható. Ilyenkor is inkább a zöld színű automatákat javasoljuk, amelyek nem telítettek.  

Megnézem a legközelebbi automata telítettségét! 

 

Időben add fel/ rendeld meg a csomagodat, ne várj az utolsó pillanatig! 

Házhoz szállítás esetén a legkésőbb december 17. vasárnapig az automatába elhelyezett csomagoknál vállaljuk a karácsonyig történő kézbesítést, csomagautomatára szóló csomagok esetén a legkésőbb december 19. keddig az automatákon keresztül feladott csomagoknál tudjuk biztosítani a kiszállítást a csomagautomatákba. 

Megnézem a FOXPOST év végi menetrendjét! 

 

Probléma esetén 

Ha valamilyen problémát érzékelsz (nem tudod átvenni vagy feladni a csomagot) egyből, még az automata elől hívd Ügyfélszolgálatunkat a 06 1 999 0369-es telefonszámon. Így tudunk a leggyorsabban és leghatékonyabban segíteni. 

 

Nagy méretű csomagot kell feladnod?  

Az L és XL méretű csomagoknak szánt rekeszekből kevesebb van automatáinkon, mint a kisebb méretűekből. Ennek az az oka, hogy az átlagos terheltséget figyelembe véve ez így optimális, a küldött csomagok nagy többsége kisebb szokott lenni. Karácsonyi szezonban azonban a nagyobb csomagok száma is megemelkedik, ezért előfordulhat, hogy akkor sem tudsz ilyen méretű csomagot feladni, ha a telítettségjelző zöldet mutat egy automatán. Köszönjük megértésed! 

 

Olvasd el a FOXPOST üzeneteit! 

Nyiss meg minden tőlünk kapott e-mailt, SMS-t vagy Viber üzenetet, hiszen azokban a csomagod állapotáról tájékoztatunk

 

Segítünk, hogy helyesen csomagolj! 

Ha csomagot adsz fel, győződj meg róla, hogy megfelelően be van csomagolva a csomagod

A helytelen csomagolás a csomagok sérüléséhez vezethet, ami lassítja a csomag célbaérését.   

Mostantól az Ügyfélszolgálati menüpont alatti „Így használd a FOXPOST-otalmenüben megtalálod a helyes csomagolásra vonatkozó tanácsainkat is, hogy könnyen bele tudj nézni, ha elbizonytalanodnál.  

Megnézem a tanácsokat!

 

Gondolj a hidegre fagyérzékeny termékek rendelésekor! 

Fagyérzékeny termékeket (pl. arcápolási és smink termékek, folyadékok, folyékony táplálékkiegészítők) lehetőség szerint beltéri automatába rendelj akkor is, ha azt gondolod, hogy azonnal át fogod venni, hiszen főleg ezekben a napokban, bármi közbejöhet. 

Csomagautomata keresőnkön meg tudod nézni, hogy az adott automata, ahova rendelnél, beltéren vagy kültéren található.

Megnézem a csomagautomatákat! 

 

Ne válj áldozattá, előzd meg a csalásokat! 

Ügyelj az adathalászati csalásokra, légy figyelmes, semmilyen gyanús linkre ne kattints rá. 

Megnézem a tanácsokat! 

 

Köszönjük együttműködésed!