Vissza
Blog

Dobjunk össze valami finomat!


Segíts Te is, vásárolj tartós élelmiszereket a megadott listából, add fel őket bármelyik FOXPOST csomagautomatával és mi olyan intézményekbe juttatjuk el az adományod, amik mélyszegénységben élő családokon segítenek.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a FOXPOST ételgyűjtő akcióba kezd, hogy közösen segítsünk bajba jutott családokon. Sok mindenre szükség van, de a legfontosabb hozzávaló Te vagy!

Kérjük, hogy csatlakozz és küldj tartós élelmiszert a FOXPOST csomagautomaták segítségével! Használd az „Adományrekeszeket” az automatáinkon található kezelőfelület utasításai alapján. Az adományküldés természetesen ingyenes.

Csomagautomatáink listája ITT található.

Nagyon fontos, hogy csak tartós élelmiszereket küldj, mert ezeket lehet biztonságosan szállítani.

Kérjük, hogy a listán található termékeket dobozba, kartonba, jól lezárva csomagold be és írd rá nagy betűkkel, hogy „ADOMÁNY”. A csomag pontos tartalmát nem kell feltüntetned.

Az adománycsomag maximális súlya 25 kg, maximális mérete pedig 37,5 cm x 36 cm x 61 cm lehet. Pontos instrukciókat a csomagoláshoz az alábbi linken találsz:

ÍGY CSOMAGOLJ HELYESEN!

 

Az akció 06.01-től 06.15-ig tart.

 

Nem fért be a csomagod?

Az automata mellől hívd a FOXPOST adományvonalát, a +36 1 44 33 231-es telefonszámon, és ügyfélszolgálatos kollégáink segíteni fognak.
Az adományvonal munkanapokon 8:00-20:00 óra között, hétvégén 9:00-18:00 óra között érhető el.

Az akció népszerűsítését két nagykövet is segíti. Farkas Roland „Wolfie”, a Punnany Massif zenekar egyik alapító frontembere, valamint Farkas Richárd chef, akit a MasterChef VIP című műsor egyik zsűritagjaként is ismerhettek.

Az akció első lépéseként a két nagykövet ellátogatott Miskolcra, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonába, ahol a bent lakó gyerekek segítségével készítettek el egy óriási adag bolognai spagettit és egy nagy fazék grízes tésztát. A menü nem véletlen: az általatok küldött adományokból ilyen ételek fognak majd készülni. A gyűjtés egyik meghatározó elve az is, hogy a gyerekek olyan melegételeket ehessenek, amiket a legtöbben valóban szeretnek is.

Az akciót indító eseményen a finomságokat az otthon lakói közösen, egy gyereknapi vacsora keretében fogyasztották el. Ez nem csak azért volt fontos, hogy mindenki jóllakjon. A nagyköveteink a közös főzéssel, terítéssel és étkezéssel ezek társadalmi funkciójára, a családon belüli beszélgetések és az együtt töltött idő fontosságára is igyekeztek felhívni a figyelmet.

Pénzbeli adományt küldenél?

Hívd vagy küldj sms-t a 1353-as adományvonalra és 500 forinttal segítsd az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját.

A 1353-as adományvonalon gyorsan és egyszerűen lehet támogatni a segélyszervezet munkáját. Minden hívás vagy sms 500 forint adomány felajánlást jelent. Az adományvonal egész évben, éjjel-nappal hívható. A segélyszervezet évente több alkalommal indít tervezett, célzott adománygyűjtéseket, illetve krízishelyzetekben rendkívüli gyűjtést hirdet a bajbajutottak megsegítésére. A beérkező adományokat mindkét esetben a kijelölt időszakban meghatározott célokra fordítja. A 1353 csak magyarországi telefonszámokról hívható.
Forrás: segelyszervezet.hu

Bankkártyáddal a www.segelyszervezet.hu honlapon tudsz nagyobb összegű támogatást eljuttatni.