Betöltősablon letöltése

Tömeges adatbetöltéshez első lépésként le kell tölteni a tömeges betöltősablont, melyet üzleti fiókjába belépve a CSOMAGKÜLDÉS > Tömeges csomag feladás oldalon tud elérni. A sablon két fajta formátumban, xlsx-ben és csv állományban is megtalálható.

A betöltősablonban két mintasor található, egyik az automatába történő szállítást mutatja be, a másik a házhozszállítást. Fontos, hogy a rendszer a fejléc alapján dolgozza fel az állományt, ezért kérjük, hogy a fejlécet abban az esetben se változtassák meg, ha csak az egyik fajta szállítási módot veszik igénybe!

Betöltősablon mezői

A rendszer a betöltősablon vizsgálatakor az alábbi ellenőrzéseket végzi a mezőkön.

Mező neve Kötelező Leírás
Címzett neve Mindig Címzett neve
Minimális hossz: 1
Maximális hossz: 150
Címzett telefonszáma Mindig Címzett telefonszáma +36 formátumban. Csak magyarországi mobiltelefon-számokat fogad el a rendszer!
reguláris kifejezés: ^(\+36|36)(20|30|31|70|50|51)\d{7}$
Címzett email címe Mindig Címzett email címe, formailag helyes email címnek kell lennie!
Átvételi automata Automatába történő rendelés esetén Az automata kódja. Az automaták aktuális listája ezen a címen érhető el. A címzéshez az operator_id mező értékét szükséges megadni.
Település Futáros rendelés esetén A címzett városa.
Minimális hossz: 1
Maximális hossz: 25
Irányítószám Futáros rendelés esetén A címzett irányítószáma. Mindig négyjegyű számot kell tartalmazzon!
Minimális érték: 1000
Maximális érték: 9999
Utca, házszám Futáros rendelés esetén A címzett címe!
Minimális hossz: 1
Maximális hossz: 150
Utánvét összeg Opcionális Utánvét értéke
Minimális érték: 0
Maximális érték: 150000
Alapértelmezett érték: 0
Csomag méret Mindig A mező értéke a betöltés során kötelező, azonban a rendszer nem veszi figyelembe, így az értéke lehet fixen M. A végleges érték a Foxpost raktári folyamatai során utóla, automatikusan kerül meghatározásra.
Lehetséges értékek: ["L", "M", "S", "XS", "XL"]
Futár információk Opcionális Csak futáros kiszállítási mód esetén kerül figyelembevételre. Értéke rákerül a címkére, amivel a futárnak lehet információt átadni.
Minimális hossz: 0
Maximális hossz: 50
Saját adatok Opcionális Megjegyzés hozzáadása a csomaghoz.
Minimális hossz: 0
Maximális hossz: 50
Címkenyomtatás Opcionális B2C felhasználók esetén nincs használva.
C2C felhasználók esetén jelöli, hogy a Foxpost nyomtasson címkét a csomagra. A szolgáltatás feláras, az aktuális árról érdeklődjön értékesítőinknél.
Elfogadott értékek: "X", "x"
Törékeny Opcionális Csak futárszolgálatos szállítás esetén használható. Jelölhető vele, hogy az adott csomag törékeny. Elfogadott értékek: "X", "x"
Egyedi vonalkód Opcionális Az egyedi vonalkód használata csak automatába történő szállítás esetén használható. Ebben az esetben a címkére nem a Foxpost által generált CLFOX kezdetű vonalkód lesz rányomtatva, hanem a webshop által generált vonalkód.
Fontos, hogy a vonalkódnak egyedinek kell lennie, két egyforma vonalkód nem fordulhat elő a Foxpost rendszerében, ezért fontos, hogy a webshop gondoskodjon a vonalkód egyediségéről.
kérjük, hogy az átadandó kódokat ún. hibrid, legalább 4 betűt és legalább 4 számot tartalmazó azonosítók használatával tegyék egyedivé. A betűk lehetőség szerint utaljanak az adott partnerre. Például: FIRMA987654321
Amennyiben olyan vonalkód kerül átadásra, ami már létezik a rendszerben, úgy a csomag létrehozása sikertelen lesz (API feladás esetén DUPLICATED_UNIQUE_BARCODE hibakód).
Minimális hossz: 0
Maximális hossz: 20
Referencia kód Opcionális Elszámoláshoz használatos csomagoazosító szám. Értéke tetszőleges lehet. Segítségével az elszámolásban könnyen azonosítani tudja a csomagjait.
A referenciakód adatok a FoxPost rendszerében olyan egyedi azonosítók, melyeknek csomagonként (és nem csak az adott üzleti partnertől származó csomagokat tekintve) eltérőnek kell lenniük. Elsősorban annak érdekében, hogy a csomagkövetés szolgáltatásunk (https://foxpost.hu/csomagkovetes) igénybevétele során a vásárlóik a megfelelő információkat kapják. Ezért kérjük, hogy az átadandó kódokat ún. hibrid, legalább 4 betűt és legalább 4 számot tartalmazó azonosítók használatával tegyék egyedivé. A betűk lehetőség szerint utaljanak az adott partnerre. Például: FIRMA987654321 Minimális hossz: 0
Maximális hossz: 30