Vissza
Blog

Zöld díjat nyert a FOXPOST


A Portfolio „Green Awards” pályázatán „Az Év Zöld Kkv-ja” kategória győztese a FOXPOST lett.

Kép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

 

A Magyar Bankholding, a Solar Markt, az E.ON Hungária, a PwC Magyarország, és a Portfolio Csoport által alapított „Green Awards” díjat tegnap adták át először a Portfolio által szervezett Sustainable World konferencián.

Fantasztikus elismerés, hogy „Az Év Zöld Kkv-ja” kategória győztese a FOXPOST lett.

Az ország legjobb „zöld” projektjeinek versenyében összesen 5 kategóriában indultak a vállalkozások. A neves gazdasági, és klímakutató szakemberekből álló zsűri az ország legjobb „zöld” projektjeit, az innovációt, a fenntartható üzleti modellért tett erőfeszítéseket díjazta.

A FOXPOST 7 éve arra törekszik, hogy minél kisebb károsanyag-kibocsátás mellett tudja formálni a jövő logisztikáját. Működésünk során fenntarthatósági törekvéseinkkel környezeti, gazdasági és társadalmi hatásokat is elérünk. A szakmai díj megkérdőjelezhetetlen elismerése annak, hogy jó úton járunk.

Működési hatékonyságunkat növelve csökkentjük az egy csomagra eső kibocsátásunkat. A tavalyi évben átlagos kibocsátásunk 0,23 CO2e kg/ csomag volt, ezt az értéket igyekszünk az idei évben tovább csökkenteni. Fontosnak tartjuk a körkörös gazdaság elvét, igyekszünk a munkánk során keletkező hulladék mennyiséget is minimalizálni. A csomagok szállítására speciális ládákat használunk, amelyek élettartamát javítással növeljük, leselejtezett ládáinkat a gyártónak visszajuttatjuk újrahasznosítás céljából. Csomagautomatáinknál 2021 szeptemberétől regisztrált magánszemélyek csomagfeladása során megszűnt a papíralapú nyugta kiadás, így jelentősen csökkentettük a tevékenységünk által keletkezett hulladék mennyiségét.

"A Foxpost egy olyan innovatív kkv, ami nem áll meg már olyan elért célok után sem, minthogy drasztikusan lecsökkentette a karbonlábnyomát. Követendő példa lehet minden kkv számára" - mondta a díjátadón Puskás András, a Magyar Bankholding elnöki főtanácsadója.

Köszönjük a bizalmat, megyünk tovább az úton!

Kép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

Bővebben a díjról: Portfolio