Vissza
Blog

Mindennél biztonságosabb a kültéri csomagküldés


Év végéig több mint 40 új kültéri csomagautomatát helyeznek üzembe országszerte, így az egész ország lakossága használhatja majd a legbiztonságosabbnak számító csomagküldési megoldást.

A koronavírus kitörése óta szárnyal az e-kereskedelem, ha tehetjük, online vásárolunk és kerüljük a felesleges társas érintkezést, a tumultust a boltokban és a Postán. Ennek eredményeként soha nem látott forgalmat bonyolítanak a csomagkézbesítő cégek, az orvosok pedig az érintésmentes megoldások mellett kampányolnak a vírus terjedésének megfékezése érdekében.

CSOMAGOT ADOK FEL

A Szegedi Tudomány Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Immunbiológiai Intézetének vezetője, Dr. Burián Katalin szerint a járvány idején rendkívül fontos az emberek közti közvetlen kapcsolat kerülése („social distancing”) és a közvetett érintkezés (bevásárló kosár, kocsi) lehetőségének korlátozása a saját magunk, családunk és a kereskedelmi dolgozók védelmében. Ehhez nyújthatnak segítséget az interneten keresztül történő vásárlások és érintkezésmentes csomagküldési megoldások – például a csomagautomaták – amelyek kiiktatják az emberek közötti közvetlen találkozást.

A csomagautomata piac legismertebb szereplője, a Foxpost éppen ezért nyáron kültéri automaták telepítésébe kezdett országszerte, hogy így minimalizálják a járvány terjedésének, egy esetleges második hullám kialakulásának veszélyét, hiszen a kültéri megoldással még a zárt plázákba, áruházakba se kell bemenniük a felhasználóknak.

Forrás: piacesprofit.hu

ELOLVASOM A TELJES CIKKET