Vissza
Blog

Itt a műanyagmentes július!


Egyszerű lépések a zöldebb jövőért

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy védjük a környezetünket, az élővilágot és nem mellesleg a saját egészségünket a nehezen bomló, káros műanyagoktól. A már évek óta megrendezésre kerülő műanyagmentes július célja felhívni a figyelmet a mértéktelen műanyagfogyasztás káros hatásaira és ösztönözni a műanyagmentes alternatívák használatára.

A FOXPOST is elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért is fejlesztettük ki csomagautomatáinkat, amelyek fenntarthatóbb csomagszállítási megoldást nyújtanak. Most pedig mutatunk néhány mindennapok során alkalmazható megoldást az eldobható műanyagok helyett, nemcsak júliusra:

  1. Mondj nemet a műanyag szívószálra! Helyette használj fém vagy üveg szívószálat. Ezek tartósak és könnyen tisztíthatók, így hosszú távon is kiváló alternatívát nyújtanak a műanyag szívószálakkal szemben

  2. Vidd magaddal a kulacsod - és persze legyen megtöltve! Számos helyen ingyen újratölthetjük csapvízzel is, így sosem maradunk szomjasak. Ezzel nem csak a műanyag palackokat kerülhetjük el, de pénzt is spórolhatunk.

  3. Ha kávét, ételt elvitelre kérnél, legyen saját újratölthető poharad, tárolód! Sok kávézó és étterem már elfogadja az ilyen alternatívákat, sőt, néhány helyen kedvezményt is adnak azoknak, akik saját pohárral vagy dobozzal érkeznek.

  4. Kerüld az egyszer használatos műanyag evőeszközöket, tányérokat, poharakat! Használj saját evőeszközt. Ez lehet fém, bambusz, fa, vagy akár egy korábbról megőrzött, strapabíró műanyag is, a lényeg, hogy használjuk többször. Egy zárható tokban higiénikusan tárolhatjuk a táskánkban, így mindig kéznél lesz, ha szükség van rá.

Ne felejtsétek el, hogy minden apró lépés számít! Mindenki hozzájárulhat a változáshoz, és együtt sokkal nagyobb hatást érhetünk el. A műanyagmentes július csak a kezdet; tegyük mindennapjaink részévé a környezetbarát megoldásokat, és építsünk egy fenntarthatóbb jövőt!

A FOXPOST-nál hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság a szállítási szokásokban is megvalósítható. Csomagautomatáink használatával nemcsak időt és pénzt spórolhatsz, de környezetbarát módon juthatsz hozzá rendeléseidhez. Csökkentsük együtt a műanyag használatot és tegyünk egy zöldebb bolygóért!