Vissza
Blog

Hatalmas AKG siker a LEGO-bajnokságon


Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) 9 tanulójából álló csapat mások mellett a FOXPOST támogatásával jutott el Brazíliába, hogy a selejtezők során kiérdemelten megmérkőzhessen a FIRST LEGO League (FLL) Open International versenyen.

Fantasztikus eredményt ért el az AKG 9. osztályos Izidumbu csapata a 2022. augusztus 5-7. között megrendezett FLL Open International versenyen Rio de Janeiroban. 38 országból 88 csapat volt jelen, több mint 670 versenyző több ezres nézőközönség előtt mérte össze tudását.

A világ legjobbjaival mérkőztek meg az AKG-s fiatalok, második helyet érték el Robot Design kategóriában és ötödik helyet az Alliance Challange versenyszámban.

Mivel a jövő generációjának támogatását kiemelten kezeljük, s a csapat logisztikával kapcsolatos projektjében, mint tanácsadók már korábban részt vettünk, ezért a Brazíliába való kijutásukat is nagy örömmel támogattuk.

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő tanároknak, mentoroknak is!

A FIRST a világ egyik legnagyobb robotikai közössége, amely iskolán belüli és iskola utáni csapatalapú foglalkozások keretében igyekszik felkészíteni a 4-18 éves gyermekeket a következő évtizedek kihívásaira, akik játékosan sajátíthatják el a STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematic, azaz klasszikus tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika) képességeket.

A Föld vezető nonprofit természet és mérnöki tudományokkal, technológiával és matematikával foglalkozó oktatási szervezeteként a FIRST programjai kombinálják az élményalapú oktatást a csapatsportokkal, amelynek köszönhetően világszerte évente több mint 450 ezer gyermek csatlakozik be a FIRST és a LEGO által közösen szervezett FIRST LEGO League küzdelmekbe a világ több mint 110 országából.

A versenyről és az utazásról videó is készült.