Vissza
Blog

Ha itt a vége, fuss el véle… a FOXPOST-hoz!


Jó állapotú, de már nem használt mesekönyveiteket ajándékozzátok oda egy rászoruló kisgyereknek, hogy most valaki másnál kezdődhessen a mese!

 

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a FOXPOST újra közös jótékonysági akcióra készül. Mesekönyv gyűjtést szervezünk olyan gyermekeknek, tinédzsereknek, akiknek a mese, az olvasás, a könyvek világa luxusnak számít a mindennapi terheik, a családok megélhetési nehézségei mellett. Arra bíztatunk minden olvasni szerető gyermeket és felnőttet, hogy a jó állapotban lévő, de már nem használt mesekönyveiket, ifjúsági regényeiket küldjék el idén karácsonyra azoknak, akik csak ily módon tudnak a mesékhez, az olvasás öröméhez jutni. A felhívás célja, hogy egy hónap alatt minél több mesekönyvet tudjunk összegyűjteni rászoruló gyerekek számára. 

Használt, de jó állapotban lévő (nem szakadt, nem összefirkált) vagy új mese- és ifjúsági könyveket várunk, babáknak valótól egészen a tiniknek szólókig.

Az összegyűlt könyveket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatán keresztül 20 településen több, mint 3000 rászoruló gyereknek fogjuk eljuttatni.

Az együttműködés részleteiről az alábbi linken tájékozódhattok.

RÉSZLETEK

 

Az adományokat a FOXPOST díjmentesen szállítja csomagautomata hálózatán keresztül. Országszerte több mint 700 FOXPOST automata adományrekeszében van lehetőség a könyvek elhelyezésére. (Az automata szám hétről hétre változik, az aktuálisan elérhető automatákat itt lehet megtalálni.) 

A gyűjtés menetét az alábbi ábra szemlélteti:

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a felhívás mellé állt Trokán Anna színművésznő, aki a Segélyszervezet egyik kaposvári intézményében fog felolvasást tartani a gyermekeknek.

Adománygyűjtésünkben partnerünk a Bookline.

A kampány és a gyűjtés ideje: 2022. október 17- november 6.

Tegyük együtt boldogabbá sok-sok gyermek ünnepi várakozását!