Vissza
Blog

FOXPOST: az ország legnagyobb csomagautomata-hálózata


Országos hálózatunk folyamatosan bővül, csomagautomatáink egyre több helyen vannak jelen, egyre közelebb a felhasználókhoz. Arra törekszünk, hogy mindenki számára könnyen elérhetőek legyenek automatáink, hogy senkinek ne kelljen várnia a futárra.

Jelenleg már 300 FOXPOST automata érhető el az ország számos pontján, így a 35596 rekeszszámmal a FOXPOST rendelkezik a legnagyobb országos csomagautomata-hálózattal.

Csomagautomaták már régóta léteznek, de dinamikus fejlődés ezen a piacon a 2020-as évben indult. A ma elterjedt házhoz szállítás fokozatosan háttérbe szorul, aminek helyét a csomagautomaták veszik át. Az online webáruházakból rendelők nagy részét a 30-60 év közti korosztály adja, ebből a 40-es korosztály 50 százalékot tesz ki. Ők azok, akik napközben nincsenek otthon, vagy ha otthon is vannak, a munka miatt nem tudnak csomagot átvenni. A növekvő volumen mind a szolgáltató, mind pedig a felhasználói oldalon változásigényt hoz.

Három év múlva ezer feletti csomagautomata-hálózattal tervezünk, és piacvezető kívánunk lenni Magyarországon azzal a vízióval, hogy az embereknek a csomagautomata lesz az elsődleges preferenciájuk, megelőzve a házhoz szállítást. Prognózisunk szerint a piac duplázódása mellett a csomagautomatás szegmens öt-hétszereződni fog, miközben a házhoz szállítás kevésbé fog nőni.

CSOMAGAUTOMATÁK