Vissza
Blog

Adathalászat


Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy az elmúlt napokban több valótlan tartalmú e-mailen és más kommunikációs csatornákon keresztül adathalász/csaló üzenetek kerültek kiküldésre a nevünkben.

 

Az adathalász üzeneteket a legtöbb esetben ismert cégek nevében küldik a támadók. Nehéz ezeket megkülönböztetni a hiteles, valós üzenetektől, mert céges logókat és grafikus elemeket, adatokat használ(hat)nak.

Az adathalász e-mailek gyakran részletekbe menően hasonlítanak a valódiakra, az ezekben található rosszindulatú hivatkozásokat úgy tervezik meg, mintha a cég valós weboldalára irányítana át. Azonban a linkek olyan oldalakra vezethetnek, ahol a csalók meg tudják szerezni lakossági felhasználóink és üzleti partnereink adatait, amelyekkel később visszaélhetnek.

 

Hogyan ismerhetők fel az adathalász e-mailek?

A levelekben szereplő adatok nem pontosak vagy helyesírási hibákat, hibás nyelvezetet tartalmaznak, illetve magyartalan, online programmal fordított mondatok találhatók bennük.

Az e-mailben direkt fizetési hivatkozás szerepel. Kérjük, mielőtt rákattintasz bármilyen linkre, a kurzort tartsd a hivatkozás fölé, hogy a böngésző megjelenítse a hivatkozás előnézetét, vagyis megmutassa, hogy milyen oldalra készülsz a kattintással éppen belépni. Mobil eszközön, ha az ujjaddal hosszan lenyomva tartod a hivatkozást, ugyanezt érheted el.

 

Ha szokatlan és gyanús linkkel találkozol, ne kattints rá!

Ha arra gyanakszol, hogy adathalász-támadás célpontjává váltál, kérjük, az ilyen jellegű leveleket hagyd figyelmen kívül és semmiképpen se kattints a “FOXPOST nevében” küldött e-mailben lévő gyanús linkre, mert ezek nem a FoxPost Zrt. által küldött hivatalos értesítők.

A problémáról tájékoztatjuk az illetékes hatóságot, feljelentést tettünk.