Vissza
Blog

A megbízható szállításhoz elengedhetetlen a megfelelő címkézés


A FOXPOST rendszerén áthaladó csomagküldemények biztonságos és hatékony kézbesítése érdekében a csomagoláson túl többek között az sem mindegy, hogy a csomagokra hova és milyen módon kerülnek fel a címkék.

Az új szortológépünk jelentősen hatékonyabb, gyorsabb és pontosabb, mint a kézi válogatás. A gép teljes kapacitásának és előnyeinek kihasználásához kérjük, az alábbiakat vegyék figyelembe. 

A csomagcímke azért fontos, mert ezalapján azonosítjuk a csomagokat. A megfelelő elhelyezésükön múlik a csomagok mielőbbi feldolgozhatósága. Ha jó a címke, a csomag előbb célba ér. Néhány tanács a helyes felhelyezéshez: 

  • A csomagokat a legnagyobb felületükön címkézzék, jól látható helyen, mert a csomagok fektetve haladnak át a gépen.
  • NE a csomagok rövidebbik oldalára kerüljön a címke, ugyanis ezeket nem látja a gép, így kézi szortolásra kerül, nő az átfutási idő. 
  • A címkét jól olvashatóan, gyűrődésmentesen és sérülésmentesen helyezzék fel. 
  • A címkén lévő vonalkódra ne ragasszanak celluxot vagy bármilyen ragasztószalagot, mert a visszacsillanó felület visszaveri a leolvasó lézer sugarait. Amennyiben erre nem fordít kellő figyelmet, a csomagkezelés ideje és a kiszállítás lassulhat. 
  • régi címkéket és a korábbi szállításból eredő jelöléseket távolítsák el, vagy tegyék olvashatatlanná. 

Rossz példák:

Hibás, mert azt a csomagot a rövidebbik oldalán címkézték.

 

Hibás, mert erről a csomagról a régi címkét nem távolították el, nem tették olvashatatlanná.
 
Hibás, mert a csomag címkéjén lévő vonalkódra rálóg a barna ragasztószalag, amely a gép számára olvashatatlanná teszi azt, mert visszaverődik róla a leolvasó lézer sugara.

 

Hibás, mert a csomag címkéjét és az egész vonalkódot ragasztószalaggal ragasztották le, amely a gép által teljesen olvashatatlanná vált, mert visszaverődik róla a leolvasó lézer sugara.
 

 

Jó példák:

A csomagot a legnagyobb felületén címkézték, jól látható helyen, gyűrődésmentesen és sérülésmentesen. A címkén lévő vonalkódra nem ragasztottak celluxot vagy bármilyen ragasztószalagot, így a gép minden gond nélkül le tudja olvasni. A régi címkét vagy a korábbi szállításból eredő jelölést eltávolították, olvashatatlanná tették.

 

A csomagot a legnagyobb felületén címkézték, jól látható helyen, gyűrődésmentesen és sérülésmentesen. A címkén lévő vonalkódra nem ragasztottak celluxot vagy bármilyen ragasztószalagot, így a gép minden gond nélkül le tudja olvasni.